• skov1
  • html slideshow
  • topbanner2
slider responsive by WOWSlider.com v8.2
Lipødem - en overset sygdom

Lipødem er en kronisk tilstand, hvor der er en usædvanlig og smertefuld ophobning af fedtceller. Lipødem forekommer næsten udelukkende hos kvinder. Fedtvævet samles i depoter, oftes fra taljen og ned, men det kan også forekomme på armene.
Lipødem er en overset tilstand og fejldiag-nosticeres ofte som fedme eller lymfødem. Tilstanden forekommer overvejende hos kvinder og opstår typisk ved hormonelle ændringer i pubertet, graviditet, overgangsalder, gynækologisk kirurgi, traumer og ved hormonbehandling – alle tilstande med hormonelle ændringer.
Lipødempatienter bliver ofte misforstået og får ikke den hjælp, der er nødvendig, da sygdommen ofte forveksles med fedme.
 
 
 
Har du fået diagnosen eller kan du vinge nogen af disse symptomer af:
- Oplevelse af små fødder (fødderne synes små i forhold til benenes størrelse)
- Trykfølsom på benene
- Tendens til blå mærker
- Bulede ben og rumpe med fedtdepoter
- Du kan ikke tabe dig fra livet og ned til trods for alverdens slankekure
- Daglige smerter i benene
Selvhjælp Skanderborg starter en Netværksgruppe for voksne ”Min hverdag med lipødem”, med fokus på oplysning, fællesskab og erfaringsudveksling.

Vi inviterer til informationsmøde onsdag den 5. april kl. 19-20.30.
Informationsmødet afholdes i Medborgerhuset, Vestergade 14A, 1. sal.
Alle med interesse er velkomne – tilmelding til Selvhjælp Skanderborg, koordinator Sabrina Glisborg på mobil 23628002 eller mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. senest den 3. april 2023.