• skov1
  • html slideshow
  • topbanner2
slider responsive by WOWSlider.com v8.2

Referat fra inspirationsaften tirsdag den 15. november 2016 – frivilligaften

Denne inspirationsaften var samtidig julefrokost, der blev leveret af den nye ”Landmad” – butik i Skanderborg. Butikken havde givet Selvhjælp Skanderborg et meget fordelagtigt tilbud, idet man oplyste at ville støtte den gode sag.

Der deltog i alt 18 frivillige/bestyrelsesmedlemmer, og aftenen indledtes med spisning af en meget spændende anretning fra ”Landmad” – kyllingesalat, grøntsagssalat, frikadeller, butterdejstærte og ost samt rigtig meget spændende tilbehør.

Der var tid under spisningen og under den efterfølgende kaffe m. mundgodt til at sludre sammen.

Kl. 19.30 kom aftenens indlæg, der var med sognepræst Lars Buch Viftrup, der startede som sognepræst i Skanderborg i november 2009.

Lars Buch Viftrup
tog udgangspunkt i følgende 4 emner:

- taknemlighed
- ydmyghed
- at give og tage imod
- lys i mørket

Lars har 3 børn – 2, 5 og 7 år, og han fortalte – bl. a. i relation til taknemlighed og ydmyghed, at den ældste – da han var kun 4 måneder gammel – fik konstateret
en kræftsvulst i hjernen. Heldigvis har den nu syvårige det fint i dag.

Lars talte også om livet- der er opdelt i kasser og farver, og han kom i den forbindelse ind på filmen/romanen: En mand der hedder Ove – for
  også at sætte lidt smil på forklaringerne.

Vi hørte
om rejser til Indien, som Lars besøgte som ung – og om at give og at tage imod – herunder at det kræver mod at tage imod. Vi skal huske på alle de ting, vi har grund til at være taknemlig for.

Om lyset i mørket sagde Lars, at det handler om at se det usynlige, at finde mening i det, der ikke er rationelt – det vi ikke selv er herre over.


Der var god lejlighed for deltagerne til at give udtryk for deres opfattelse af
bl. a. de 4 hovedpunkter og til at fortælle om egne oplevelser, egen opfattelse o. s. v. -

Nøgleordene for aftenens indlæg var:
Det er, når vi giver, at vi modtager.

Der var stor tak til Lars Buch Viftrup, der for sit indlæg modtog en kurv med lækkerier fra ”Landmad”.

                                                       -----------------------------------------------Aftenen sluttede kl. 20.30                                                                                                                                                        /JL